''BAŠ TI, BAŠ TU'': UMJETNIČKA DRUŽINA AUZVINKL | Teatar EXIT

Teatar EXIT

”BAŠ TI, BAŠ TU”: UMJETNIČKA DRUŽINA AUZVINKL

”BAŠ TI, BAŠ TU”: UMJETNIČKA DRUŽINA AUZVINKL

30.11.2018. 16:02

5. prosinca u prostoru Studija EXIT premijerno će biti izvedena monodrama Baš ti, baš tu,  prema knjizi No one belongs here more than You Mirande July, u režiji Brune Bebić, a u dramatizaciji i izvedbi  Vanje Matujec. Predstava je nastala u produkciji Umjetničke družine AUZVINKL.

O PREDSTAVI:

Junakinja ove drame prisjeća se naizgled bizarnih i nevažnih situacija nastalih u njezinom stalnom nastojanju da prevlada usamljenost i odvojenost od svijeta. Često se osjeća kao statist u vlastitom životu, pa iznalazi sve zakučaste načine kako da se uklopi odlazeći na tečaj romantike, držeći satove plivanja u svojoj kuhinji ili koketirajući sa ženskim prijateljstvom. Pokušavajući uspostaviti odmak i razumjeti, počesto nespretno, naizgled ljupko, ali bez uvijanja i začudno direktno, njezina propitivanja su britka i duhovita. Fantazija je vitalna priroda svih lica i likova Mirande July. U pozadini njezinih pitanja stoji dilema: radi li se ovdje i sada o privremenom životu na putu prema stvarnome životu koji nas čeka negdje u budućnosti. Glavna junakinja njezina života uspješno pretapa humor i patos, progovara o svim velikim pitanjima duhovito, pronalazeći ipak radost i mjesto u svijetu koje je Baš za nju, baš tu.

 

O AUTORICI:

Miranda July međunarodno je priznata multimedijalna umjetnica, performerica, književnica i filmska autorica. Filmsku publiku osvojila je redateljskim debijem Ti i ja i svi koje poznajemo, za koji je nagrađena Zlatnom kamerom na međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu 2005. godine te posebnom nagradom žirija na Sundanceu. Njezini multimedijalni radovi našli su svoje mjesto na Bienallu u Veneciji, kao i u MOMA-i. Debitantskom zbirkom pripovijedaka Baš ti, baš tu 2007. godine Miranda July osvojila je prestižne međunarodne nagrade za kratku prozu, ali i zahtjevnu čitateljsku publiku u brojnim zemljama u kojima je prevedena. Upravo ova zbirka pripovjetki inspiracija je za kazališnu predstavu Baš ti, baš tu.

 

AUTORSKI TIM:

Prijevod: Mima Simić

Režija: Bruna Bebić

Dramatizacija: Vanja Matujec 

Igra: Vanja Matujec

Produkcija: UMJETNIČKA DRUŽINA AUZVINKL

Producentica: Tatjana Aćimović

Izvršna producentica: Iris Tomić

Scenografija i kostimi: Zdravka Ivandija Kirigin

Asistentica scenografa i kostimografa: Ana Paulić

Dizajn svjetla: Saša Mondecar

Fotografija i dizajn: Katarina Juričić

Crteži: Rok Juričić

Tehnika: Edi Matić

Glazba: Max Juričić, PLESAČ SPOROG STEPA

“Miris Zlato Tamjan” instrumental

xilofon Josip Konfic, klavir Luka Abrus,

cello Stane Kovačić, glas Surka, troglas

Vlade Matulić, gitara Max, mix Zvone

Domazet, snimka DM audio

 

ULAZNICE SU DOSTUPNE ONLINE NA www.ulaznice.hr.

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga