SVEČANA 450. IZVEDBA PREDSTAVE ''KAKO MISLIŠ MENE NEMA?!'' | Teatar EXIT

Teatar EXIT

SVEČANA 450. IZVEDBA PREDSTAVE ”KAKO MISLIŠ MENE NEMA?!”

SVEČANA 450. IZVEDBA PREDSTAVE ”KAKO MISLIŠ MENE NEMA?!”

15.12.2019. 14:47

Hit predstava Teatra Exit Kako misliš mene nema?! u režiji Ivice Boban, u kojoj glumci Amar Bukvić i Filip Juričić od premijere u travnju 2007. oduševljavaju publiku igrajući niz maštovitih likova iz naše svakodnevnice, za što su osvojili niz nagrada, proslavit će svoju 450. izvedbu u nedjelju, 15. prosinca .

Predstava je nastala iz ispitne produkcije iz glume i scenskog pokreta na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a u njoj dva glumca, izmjenjujući niz likova i situacija, u pažljivo skrojenoj predstavi temeljenoj na vještini glumačke suigre, humoru i sposobnosti glumačkog preobražaja, grade iznimno duhovit patchwork svakodnevnice, zaranjajući farsom u neuralgične točke suvremenog hrvatskog društva.


“Kroz dva sata ‘nabrijane’ farsične i iskrene, kalamburične i dramatične, istodobno smiješne i gorko-tužne igre, glumci putuju kroz niz svojih unutrašnjih i zamišljenih identiteta i pretvaraju ih alkemijom svoje igre u niz osoba, situacija, realnih i fantastičnih događaja koje prepoznajemo kao naše vlastite, kao stvarnost koja nas okružuje i koju u svom apsurdu, konfliktu i dramatičnosti živimo”, rekla je o predstavi redateljica Boban.


“Igrom visoke energetike, virtuoznosti i sposobnosti glumačke transformacije predstava ispituje osobne i društvene maske i kontramaske, lažne i istinske vrijednosti i granice životne i scenske realnosti i fikcije”, dodala je.


Priča, svakidašnja. Buđenje, kava, listaš novine: događaji dana, svijet, novac, politika, crna kronika, tehnologija, multimedija, moda, ljepota, showbiz, turizam, sport, ponude, oglasi, ispadaju reklamni letci. Sve možeš imati jeftino, svijet, život, provod, sve ti se nudi u reklamnim letcima. Popust od 60% prava je prilika, treba otići tamo, brzo kupiti, uplatiti dok se ne rasproda, dok traje ponuda…


Filip Juričić u ulozi simpatičnog luzera s društvene margine donio je odluku: ove godine ide na more i ništa mu neće ovaj dan pokvarit. Ili hoće? Kad nahrupi stvarnost, snovi se ruše. Zašto neki drugi mogu, a ti ne, zašto ti nemaš i tebe nema? Kako to misliš – mene nema?


Amar Bukvić za predstavu je dobio Nagradu hrvatskog glumišta 2007. za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, glumački je duo iste godine osvojio i ravnopravne glumačke nagrade Zlatni smijeh na 31. Danima satire i nagradu za najbolje glumce 8. međunarodnog festivala komornog teatra Zlatni lav u Umagu. Predstava je 2009. osvojila Veliku mostarsku lisku publike za najbolju predstavu u cjelini a Amar Bukvić i Filip Juričić nagradu za najboljeg glumca, kao i specijalnu nagradu žirija za inventivnost i maštovitost u razradi likova i odličan primjer angažiranog teatra na Festivalu mladog glumca u Banja Luci 2009.


Uloga u predstavi “Kako misliš mene nema?!” Bukviću je 2018. donijela i grand prix za najbolju mušku ulogu XV. Međunarodnog festivala glumca u Nikšiću, Crna Gora, a glumački je tandem dobio i grand prix za najbolji partnerski odnos na sceni.

 

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga