PREDSTAVI SUSRET NAGRADA JUDITA NA 65. SPLITSKOM LJETU | Teatar EXIT

Teatar EXIT

PREDSTAVI SUSRET NAGRADA JUDITA NA 65. SPLITSKOM LJETU

PREDSTAVI SUSRET NAGRADA JUDITA NA 65. SPLITSKOM LJETU

15.08.2019. 10:18

Nagradu Judita za najbolje umjetničko ostvarenje 65. Splitskog ljeta žiri dramskog programa Splitskog ljeta u sastavu Alin Antunović, glumica, Vinko Mihanović, glumac, i Jasmina Parić, novinarka (predsjednica žirija) jednoglasno je odlučio dodijeliti predstavi Susret Nine Mitrović u produkciji Teatra Exit i režiji Nine Mitrović.

Obrazloženje:
U predstavi Susret autorice i redateljice Nine Mitrović splitska se publika susrela s iskonskom snagom glumačkog izričaja Siniše Popovića i Filipa Križana. Uz minimalističku, skučenu scenografiju, ovo komorno djelo o nerazumijevanju i potisnutim emocijama  između oca i sina uvlači gledatelje u zagušljiv prostor neizgovorenog i neraščićenog.

Vrsnoća  izvedbe temelji se u prvom redu na glumačkoj kreaciji i majstorskoj  suigri. Popović poput ostarjelog ranjenog lava dominantnom, svadljivom gestom istupa u prvi plan a Križan se spontano umanjuje kao da očekuje još jednu emocionalnu pljusku i još jednom pristaje na ulogu žrtve.

Bez patetike, bez suvišnih riječi, razlaže se jedan težak obiteljski odnos pun žestokih a potisnutih emocija koji će mnogi prepoznati, barem u segmentima.

Taj odnos je kroz godine zasula šutnja, omalovažavanje i nijema pobuna. Popović i Križan predano su utjelovili oca i sina koji se kroz te emocionalne nanose jedva probijaju, svjesni da više nemaju vremena, da je šteta počinjena i da je mogu tek malo ublažiti. Čestitamo na umjetničkoj, iskrenoj i životnoj  izvedbi.

 

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga