SINIŠI POPOVIĆU NAGRADA NA 29. MARULIĆEVIM DANIMA | Teatar EXIT

Teatar EXIT

SINIŠI POPOVIĆU NAGRADA NA 29. MARULIĆEVIM DANIMA

SINIŠI POPOVIĆU NAGRADA NA 29. MARULIĆEVIM DANIMA

02.05.2019. 10:21

Žiri čitatelja dnevnog lista Slobodna Dalmacija, generalnog medijskog pokrovitelja 29. Marulićevih dana, odlučio je nagradu za glumačko ostvarenje dodijeliti Siniši Popoviću za ulogu u predstavi Nine Mitrović Susret u izvedbi Teatra EXIT, Zagreb.


Obrazloženje:
Žiri je imao nimalo laku zadaću jer  se na 29. Marulićevim danima predstavilo mnoštvo  sjajnih glumaca, no ipak je jednoglasno kao najbolje glumačko ostvarenje izdvojio Sinišu Popovića u predstavi Susret.
Vjerno dočarati i izraziti emocije iznimno je zahtjevan zadatak, ali gospodin Popović imao je zasigurno tim teži zadatak – potisnuti, odnosno ne pokazati emocije. 
Izvrsno je prikazao stereotipni, naizgled bezosjećajni lik oca. Skromna scenografija i izostanak zvučnih i svjetlosnih efekata doprinijeli su da do izražaja dođe “čista” gluma koje je publika uvijek željna. Koliko je gospodin Popović uspješno ušao u lik osobito se moglo osjetiti nakon “spuštanja zastora” kada je prostor bio zapravo nabijen emocijama, a na licu gospodina Popovića moglo se vidjeti i osjetiti koliko mu je teško izaći iz uloge i vratiti u realnost.

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga