POLA - POLA (SCENA ZA MLADE) | Teatar EXIT

Teatar EXIT

POLA – POLA (SCENA ZA MLADE)

POLA – POLA (SCENA ZA MLADE)

TekstMilena Bogavac
RežijaRenata Carola Gatica
IgrajuDunja Fajdić/Karolina Horvat, Mario Jakšić/Bruno Kontrec, Maja Katić/Zrinka Kušević, Igor Baksa/Davor Dokleja
PrijevodTanja Radović
DramaturgijaMaja Katić, Dunja Fajdić
GlazbaMario Mirković
Tekstovi songovaautorska ekipa
Grafički dizajnBruno Kontrec
FotografijaMario Jakšić
Stručna suradnicaMartina Ferić, dr.sc.
Majstori rasvjeteDragan Micić/Mario Zelenbaba
Majstori tonaIvan Biondić/Mario Dvanajščak
Organizacija, promocija, prodajaValentina Bastalec/Davor Dokleja
ProducentiTeatar EXIT, Kazališna družina Pinklec, Teatar Poco Loco
Umjetnički ravnatelj Teatra EXITMatko Raguž
Umjetnički ravnatelj KD PinklecRomano Bogdan
Umjetnička ravnateljica Teatra Poco LocoMaja Katić
Posebno zahvaljujemoMilanu Markoviću Matthisu, Zlatanu Krajini, polaznicima dramskog studija DADA, te Baksinoj mami Zdenki na ćufticama.

Premijera: 18.2.2016., Centar za kulturu Čakovec;  20.2.2016., Teatar EXIT

Koprodukcija Teatra EXIT, Kazališne družine Pinklec i Teatra Poco Loco.


pola-pola-plakatNika ima 12 godina i njeni roditelji se razvode. Andrija je njezin prijatelj iz razreda i on je to iskustvo već prošao sa svojim roditeljima koji se cijeli život svađaju i mire. Prijateljstva koja se rađaju u toj dobi ostaju za cijeli život, tako će i Niku i Andriju obilježiti bliskost koju su razvili pokušavajući shvatiti zašto ljudi uopće sklapaju brakove, kad čim se vjenčaš, već imaš pravo razvesti se!

Predstava progovara o problemu razvoda iz perspektive djece koja to uskoro neće više biti, jer im se približava pubertet, jer imaju svoje brige, svoje tajne, svoje težnje da se odcijepe od roditelja i postanu samostalne osobnosti, a uza sve to moraju se nositi s problemima i tajnama svojih roditelja.

Pola-pola nastaje kao koprodukcija tri posve različita kazališta: Kazališne družine Pinklec, Teatra EXIT i Teatra Poco Loco, i zato slijedeći tradiciju traženja začudnosti, izravnosti, surovosti i istovremeno nježnosti u poruci koju šalje, predstava kroz bučnu punk-glazbu vrišti: “LJUBAV!”  Ljubav koja nam svima treba i ljubav kao spas.

Predstava je namijenjena djeci od 11 godina naviše, kako onima koji su doživjeli razvod svojih roditelja, tako i onima koji u svojoj blizini imaju prijatelja koji to proživljava.

Ovo je predstava za roditelje, za mlade, za djecu, za sve koji se snalaze u Zemlji odraslih, za djecu koja možda i prerano moraju odrasti, za svakoga… jer svatko od nas ipak ima nekoga tko ga voli – bez obzira na sve. Roditelji, baka, djed ili barem jedan prijatelj koji će sjediti s tobom u kućici u parku i dati ti svoju šmrkavu papirnatu maramicu.

Renata Carola Gatica

Studirala je na kazališnom odsjeku Filozofskog fakulteta na Nacionalnom sveučilištu u Cordobi (U.N.C.). S devetnaest godina osvojila je Kazališni maraton Cordobe, manifestaciju čija je nagrada režija prve predstave. Od tada, uz studij, kreće s redateljskom karijerom. Osnivačica je kazališne kompanije “La Piaf” gdje je deset godina djelovala kao redateljica s preko petnaest režija i mnogobrojnim gostovanjima na festivalima Latinske Amerike.

Od 2007. godine živi u Zagrebu gdje je u posljednjih šest godina postavila jedanaest drama.

Radila je s KUFER-om, Teatrom &TD, Kazalištem Trešnja, Kazalištem Dubrava, Kazalištem Smješko, Teatrom Naranča, Kazalištem „Ivan Goran Kovačić“, Kazalištem Kerempuh, Kazalištem Virovitica, Kazalištem ZKM i HNK Ivan pl. Zajc.

Njeni su radovi osvojili nekoliko nagrada na festivalima poput Marulićevih dana, Festivala glumca, Festivala Assitej Čakovec, FZKA-Festivala amatera, Festivala Zorana Radmilovića.

Dobila nagradu za najbolju režiju na Gavellinim večerima (2015.) za predstavu  #radninaslovAntigona.

Umjetnička je voditeljica Teatra Poco Loco.

Milena Bogavac

Spisateljica, dramaturginja, kazališna redateljica, scenaristica, pjesnikinja i djelatnica u kulturi.

Rođena je u Beogradu, 1982.

Diplomirala je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umjetnosti. Dramski tekstovi su joj prevođeni na brojne jezike, uvršteni u antologije suvremene drame, izvođeni u brojnim srpskim i europskim kazalištima i predstavljeni na mnogim relevantnim festivalima.

Dobitnica je brojnih nagrada i priznanja.

Od 1999. s redateljicom Jelenom Bogavac vodi kazališnu grupu Drama Mental Studio.

Surađuje s brojnim redateljima, umjetnicima i institucijama. U suradnji s Vojislavom Arsićem razvija metodu kolektivnog autorstva, nazvanu Kazalište kao omladinski rad.

Pisala je scenarije za više filmova i serija, od kojih su najznačajniji Pored mene (u režiji Stevana Filipovića; Zlatna arena u međunarodnoj selekciji 62. Pulskog filmskog festivala; Nagrada mlade publike na Sarajevo film festivalu 2015.) i tri epizode serijala Otvorena vrata.

Od 2015. godine članica je upravnog odbora srpskog ogranka ASSITEJ-a. Od 2016.  članica je upravnog odbora Bitef festivala.

Redovito vodi radionice o upotrebi kazališta u edukaciji, radionice pisanja i izvođenja slam-poezije i radionice za razvoj dramskog teksta.

24. KOTORSKI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU, 2016.
–    1. nagrada dječjeg žirija za najbolju predstavu

17. NAJ, NAJ, NAJ FESTIVAL, 2017.

– Nagrada za najbolju glumicu dodjeljuje se DUNJI FAJDIĆ za ulogu  u predstavi POLA-POLA u izvedbi Teatra  Exit, Teatra Poco Loco i KD Pinklec

– Nagrada za najbolju sporednu žensku  ulogu dodjeljuje se MAJI KATIĆ za ulogu u predstavi POLA -POLA u izvedbi Teatra Exit, Teatra Poco Loco  i KD Pinklec

– Nagrada za najbolji tekst dodjeljuje se MILENI BOGAVAC za predstavu POLA-POLA, u izvedbi Teatra Exit, Teatra Poco Loco i KD Pinklec


pola-pola (8)pola-pola (4)pola-pola (5)pola-pola (6)pola-pola (7)pola-pola (9)pola-pola (1) pola-pola (2) pola-pola (3)     

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga