KREKET (SCENA ZA MLADE) | Teatar EXIT

Teatar EXIT

KREKET (SCENA ZA MLADE)

KREKET (SCENA ZA MLADE)

Ova predstava trenutno nije u rasporedu igranja Teatra Exit.

TekstDavid Mamet
RežijaRene Medvešek
IgrajuLuka Dragić, Mia Anočić-Valentić, Ivan Grčić, Bebe Na Vole / Fabijan Pavao Medvešek
PrijevodPavlica Bajsić
ScenografijaTanja Lacko
KostimografijaMilena Medvešek
GlazbaBebe Na Vole
Dizajn plakata i programske knjižiceI to nije sve
Oblikovanje svjetlaMarino Frankola
Majstor rasvjeteMarino Frankola, Dragan Micić, Damir Sirotić
Majstor tonaJoško Širinić, Nebojša Paunković, Goran Stanilović
FotografijaSanja Prnjak
Suradnici na projektuIris Kranjčec, Dominik Milanović, Emir Hadžović, Srđan Šarić
Organizacija, promocija i prodajaValentina Bastalec, Mirela Lautar, Vedrana Reberšak, Ivan Rak, Mario Gigović, Tomislav Kotrla
Producenti predstaveMatko Raguž, Barbara Grđan Odrčić
Umjetnička voditeljica POUVGInes Bojanić
Umjetnički ravnatelj Teatra EXITMatko Raguž

Koprodukcija Teatar EXIT i POUVG scena “Gorica”

Izjava da je čovjek nastao od životinje nije sasvim besmislena. Ta mogućnost doista postoji,  no postati čovjekom ne znači roditi se s vanjskim obilježjima ove specifične vrste, nego, uz pomoć podarenog joj uma, snagom Duha, iščupati se iz mimetičkog kruga navika u koji nas od prvog trenutka života zatvara nagon za opstanak. Postajanje čovjekom mukotrpan je proces koji traje cijeloga života i koji nas dovodi u kušnju da zaniječemo sve čime smo pokušali osmisliti svoj bitak i prikriti svoju malenost i neznanje. I nerijetko tek kada smo na dnu, iz žablje perspektive, spoznajemo pravu veličinu te malenkosti i sagledavamo je u odnosu spram čudesnog i neshvatljivog beskraja svemira. I tada ostajemo bez riječi. Spoznajemo. Čudimo se . Divimo se. Zahvalni smo. Postajemo ljudi. Sve ostalo je kreket.

Rene Medvešek

Premijere:Teatar EXIT, 25.03.2013. / Scena Gorica, 27.03.2013.

Trajanje predstave:  1 h i 10 min

Predstava je sufinancirana sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

PROLOG 2013.

– Na Festivalu regionalnih kazališta Prolog u Sisku predstava “Kreket” dobila je prvu nagradu publike, a redatelj iste predstave Rene Medvešek proglašen je najboljim.

14. NAJ, NAJ, NAJ FESTIVAL

– NAGRADA ZA NAJBOLJU PREDSTAVU dodjeljuje se predstavi Kreket autora Davida Mameta u režiji Renea Medvešeka u koprodukciji Teatra EXIT i Scene Gorica.

– NAGRADA ZA NAJBOLJEG GLUMCA dodjeljuje se Luki Dragiću za ulogu Princa u predstavi Kreket, u koprodukciji Teatra EXIT i Scene Gorica.

21. Festival glumca 2014.

– Nagrada Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade dodjeljuje se Luki Dragiću za ulogu Princa u predstavi “Kreket” Davida Mameta u režiji Renea Medvešeka i koprodukciji Teatra EXIT i Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, Gradsko kazalište – Scena Gorica.

Ono što ovu bajku za odrasle koju mogu gledati i djeca čini drukčijom jest glazba koju potpisuje Bebe Na Vole (Adam Semijalac), a koji je i izvodi tijekom predstave pretvarajući Mametovu lekciju iz morala i etike u glazbenoscensku blues-atrakciju.

Jednostavnost i scenska jasnoća redateljskoga koncepta onakva je kakvu smo navikli vidjeti u predstavama Renea Medvešeka…
Lidija Zozoli, Vijenac

Mnoge kompleksne i učene predstave nisu u stanju izazvati ovakvu prisnost identifikacije kakvu stvara nepretenciozni »Kreket«.

»Kreket« je, zaključno, ispraćen veoma naklonim reakcijama publike, potvrđujući da umirujući tonovi i vedro intonirana, terapijska kazališna igra u ovom trenutku nasušno trebaju politički traumatiziranim gledateljima, diskretno radeći na njihovu odstrašivanju i zagovaranju solidarnosti. Na tom je scenskom poslu stvaranja mikroklime ljudske topline Rene Medvešek uistinu potvrđeni majstor.
Nataša Govedić, Novi list

Jake karike predstave su, osim glumaca, izrazito kreativna i jednostavna scenografija, koja pridonosi bajkovitoj i veseloj atmosferi, odlična svjetlosna i objektna kompozicija, koreografija koja je na trenutke uistinu inovativna i osvježavajuća te originalna autorska glazba koju izvodi Bebe Na Vole.
Maja Dujmović , Kazalište.hr

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga