IZLOŽAK BR. 49 - STUDIO EXIT | Teatar EXIT

Teatar EXIT

IZLOŽAK BR. 49 – STUDIO EXIT

IZLOŽAK BR. 49 – STUDIO EXIT

Ova predstava trenutno nije u rasporedu igranja Teatra Exit.

Prema tekstuNipple Jesus, Nick Hornby
Pripremio i izvodiDamir Poljičak /Fabijan Pavao Medvešek
Suradnici za govor i glasRene Medvešek i Tomislav Rališ
Majstori rasvjeteDragan Micić, Marino Frankola
FotografijaSanja Prnjak
Dizajn promidžbenog materijalaJosip Dolovčak
Suradnik na projektuDominik Milanović
Organizacija, promocija i prodajaValentina Bastalec, Mirela Lautar, Marina Fakac
Producent predstaveMatko Raguž
Umjetnički ravnatelj Teatra EXITMatko Raguž

izlozak-plakat1

Bivši se izbacivač u ulozi muzejskog čuvara na svoj način suočava s pitanjima o smislu umjetnosti. Provodeći radno vrijeme pokraj jednog provokativnog izloška, potaknut na razmišljanje, postupno mijenja svoje dotadašnje stavove i svoju zaštitarsku ulogu počinje shvaćati vrlo osobno, braneći svim srcem povjereno mu umjetničko djelo od kritika i napada zgrožene javnosti.

 

Premijera: Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt, 30.08. i 01.09.2013.

Trajanje predstave: 1h 

Predstava je sufinancirana sredstvima Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

”IZLOŽAK BR. 49″ TEATRA EXIT RUŠI STEREOTIPE

”Nova predstava Teatra Exit ruši stereotipe, propituje temeljne društvene vrijednosti, povremeno hodajući na rubu provokacije. Poljičak je izvrsno utjelovio Hornbyjevog junaka, uspjevši njegov izrazito profinjen sarkazam nevidljivo utkati u naizgled jednostavnu ali vrlo životnu Damirovu rečenicu, pokazavši se i dokazavši kao pravi karakterni glumac.”

Hina

 

MONODRAMA “IZLOŽAK BR. 49” BIT ĆE  SIGURNO NOVI HIT TEATRA EXIT

Briljantno vodi radnju, krajnje realistički, što znači da čuvara ne čini pametnijim nego što taj može biti, ali ga ni ne ismijava. Maksimalno je, dakle, točan u portretiranju, a to postaje i glavnim adutom izvedbe Damira Poljičaka.

Ana Lendvaj, Večernji list

 

PREDSTAVA  KOJA ISTOVREMENO ZABAVLJA I ANGAŽIRA 

”Damir Poljičak sad i službeno ulazi u krug onih kazališnih samuraja koji su položili taj, kako se često kaže, posljednji veliki ispit u izvođačkoj izobrazbi.

‘Izložak br. 49’ upravo je takva vrsta predstave, monodrama koja angažira i zabavlja, koju se može shvatiti kao rukavicu u lice establišmentu i kao neobaveznu zabavu.”

Igor Ružić, T-portal

 

ZABAVNO I PITKO ZAPITKIVANJE

”Damir Poljičak uvjerljiv je od početka do kraja monodrame. 

Na Hornbyjevu tragu stvorio je pitku, duhovitu i zavodljivu monodramu koja ispod osmijeha nimalo nametljivo, utoliko sugestivnije, otvara još poneke slojeve i pitanja. 

Damir Poljičak u predstavu, izvedenu u autentičnom galerijskom prostoru MUO-a, uplovio je diskretno, sugestivno uvlačeći gledatelje u (jednostrani) dijalog. S odmotavanjem priče energijski je rastao, ne dopuštajući ni sebi ni gledateljima predah u šezdesetak minuta dugu komadu. Da monodrama ne bi bila tek jednoličan izvedbeni uspon, ritam je odlično lomio humornim dijelovima, dobro pozicioniranim digresijama te dijalozima sa zanimljivom galerijom likova (lokaliziranih, što nam je cijelu priču dodatno približilo).

Junaka je oblikovao uvjerljivo, čvrsto i realistično.

Od početka do kraja komada uspio je sugestivnom izvedbom održati komunikaciju s publikom, obraćajući joj se kao partneru u (raz)govoru, te je u potpunosti zadržati u priči – simpatičnom i duhovitom, mudrom, ne i premudrom, začudnom, a svakodnevnom, (raz)govoru o umjetnosti.

Odlično pogođeno za kraj kazališnog ljeta i zahvalno za jesenske i zimske turneje po muzejima što se nude svojom praznom prostornošću i prostornom autentičnošću.”

Igor Tretinjak, Vijenac

 

SMJELA PRIČA O MUZEJSKOM IZLOŠKU I PREOBRAĆENOM ZAŠTITARU KOJA HUMOROM OTKRIVA BOLJKE DRUŠTVA

”Dugovječna i to s razlogom. Tako bi se najkraće moglo opisati jednosatnu predstavu „Izložak br.49“ koja je svoju zagrebačku premijeru doživjela prije 6 godina. Ova kratka monodrama o iskustvu rada u muzeju jednog zaštitara koji zna mnogo o borilačkim vještinama, ali baš ništa o umjetninama, neobična je posveta umjetnosti i onome što ona može učiniti za nas. (…) 

Briljantna gluma i realističan prikaz lika, bez nepotrebnog karikiranja i ismijavanja, direktnost i prirodnost, glavne su odlike ove izvedbe koja će vas u svojih kratkih sat vremena trajanja posve osvojiti.

Kao i obično u Exitovim predstavama, i ova angažira publiku te ju uvlači u interakciju s glumcem. Mudro smještene digresije, humorne dosjetke i nenapadan monolog koji zapravo ostavlja dojam razgovora s gledateljima mora vas opustiti i uvući u taj svijet skrovitih hodnika muzeja.”

Ines Mihić (Dnevnik.hr)

 

4. BEČEJSKI FESTIVAL MONODRAME, SRBIJA, 2016.
–    predstava ”Izložak br. 49”, u izvedbi Damira Poljička, proglašena je najboljom monodramom po ocjeni publike (4,98)

Tags   

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga