i Je i Nije - Studio Exit | Teatar EXIT

Teatar EXIT

i Je i Nije – Studio Exit

i Je i Nije – Studio Exit

Ova predstava trenutno nije u rasporedu igranja Teatra Exit.

Autorica: Ksenija Zec

Izvode: Jelena Miholjević, Livio Badurina

Dramaturgija: Saša Božić

Glazba: Damir Šimunović

Oblikovanje svjetla: Tomislav Maglečić

Scena i video: Igor Ruf

Kostimi: Ana Mikulić

Produkcija: Ida Klemenčić

PR: Ivana Sansević

Fotografija: A. Saška Mutić

 

Produkcija: de facto i Teatar Exit

Predpremijera: 28.11.2022. Studio Exit, Gundulićeva 37/1

Premijera A: 13.01.2023.
Premijera B: 14.01.2023.

Osjećate se usamljeno, napušteno i tjeskobno u intimi vlastitog doma? U mislima ste na nekom ugodnijem mjestu, puno primjerenijem i skrojenom po vašoj mjeri? Jednako tako osjećaju se i lica u novoj predstavi Teatra Exit i de facta, koja pokušavaju sumornu svakodnevicu nadograditi vlastitom zaigranošću. Je li za takav obrat potrebno i otputovati iz samoće vlastitog doma?

Predstava tematizira odnos subjektivne usamljenosti dvoje ljudi kao njihovog toponimskog označitelja te kreativnosti u obliku infantilne mašte, koja im pomaže osvijestiti vlastitu nesigurnost i spoznati svoje stvarne emocionalne potrebe.

Istraživački proces na tragu je  zahtjevne i intrigantne tehnike klaunerije te je proizašao iz potrebe da se u predstavi razotkriju i fiksiraju frustrirajući stereotipi mehanizirane svakodnevnice, koji otežavaju puno emocionalno sazrijevanje – i funkcioniranje – zdravih, odraslih osoba. Klaunerija je regresivna tehnika, upućuje nas da svijet gledamo očima djeteta i tako ublažava i čini podnošljivom našu spoznaju frustrirajućih i često okrutnih odnosa s kojima se svakodnevno suočavamo. Upravo suodnos između usamljenosti i njene stalne pratilje – kreativne mašte, te uznemirujućih stanja koja taj suodnos proizvodi, otvaraju prostor za stvarne, a zapravo „izmaštane“, situacije koje nam pružaju mogućnost, ali samo mogućnost, za ulazak u komunikaciju  s drugim ljudima.

 

ijeinije-_SAS9205-min ijeinije-_SAS9206-min ijeinije-_SAS9208-min ijeinije-_SAS9420-min ijeinije-_SAS9389-min ijeinije-_SAS9238-min ijeinije-_SAS9289-min ijeinije-_SAS9330-min ijeinije-_SAS9450-min

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags   

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga