ADRIAN MOLE (DJEČJA SCENA) | Teatar EXIT

Teatar EXIT

ADRIAN MOLE (DJEČJA SCENA)

ADRIAN MOLE (DJEČJA SCENA)

RežijaNataša Lušetić
IgrajuRakan Rushaidat, Franjo Dijak, Daria Lorenci i Hrvoje Kečkeš
Dizajn svjetla i sceneDeni Šesnić
GlazbaStanko Juzbašić
Organizacija i promocijaMirta Zečević, Maja Jurić i Ana Kovač
Umjetnički ravnatelj Teatra EXITMatko Raguž
 

Premijera 31.03.2001.

Predstava je rađena po knjizi Tajni dnevnik Adriana Molea (13 ¾ godina), poznate spisateljice Sue Townsend koja je bila, i još uvijek je veliki hit u dječjim knjižnicama.

Što muči Adriana Molea? Bubuljice i nedovoljno razvijen prsni koš. Moral i etika: zašto odrasli kažu jedno, a rade drugo? Socijalna pravda, novi svjetski poredak i monetarna kriza: zašto je svijet tako nepravedan? Filozofska pitanja: čemu sve to? Ljubav: kako prepoznati znakove zaljubljenosti i da li djevojku na prvom sastanku poljubiti?…

adrian-plakatAdrian Mole mimska je predstava za djecu i mladež, napravljena u formi duhovitih zapažanja dječaka zaokupljenog pubertetskim problemima. Predstava se bavi tematikom odrastanja, prijelaza iz dječjeg svijeta u svijet odraslih, početkom stvaranja vlastitog identiteta punog novih i čudnih osjećaja, genijalnih ideja, “dubokih uvida”, ushićenja i razočaranja… Adrian Mole, neshvaćeni pisac haiku-poezije, bubuljičavi intelektualac, tamanitelj čokoladica, ujedno je i lucidan kritičar svijeta odraslih.

Adrian Mole postao je pravi zagrebački kazališni hit i među tinejdžerima i među odraslom publikom (…) publika u Exitu već tjednima urla od smijeha nad Adrianovim doživljajem globalnih i seksualnih problema (…) jer riječ je o nepretencioznoj, duhovitoj i pametnoj predstavi.
Republika


Predstava koja ima sve preduvjete da postane tinejdžerskim hitom, iznesenim na izvrsnoj glumačkoj igri četveročlanog ansambla (…)
Jutarnji list


Jučerašnja premijera Adriana Molea pokazala je još jednom kako se oko ekipe iz Ilice 208 skuplja nova hrvatska kazališna stvarnost. Adriana Molea jednostavno treba pogledati – što prije.
Radio 101

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga