KAUBOJI OTVARAJU MEĐUNARODNI FESTIVAL GLUMCA U NIKŠIĆU | Teatar EXIT

Teatar EXIT

KAUBOJI OTVARAJU MEĐUNARODNI FESTIVAL GLUMCA U NIKŠIĆU

KAUBOJI OTVARAJU MEĐUNARODNI FESTIVAL GLUMCA U NIKŠIĆU

28.11.2019. 17:43

Izvođenjem kultne predstave „Kauboji“ Saše Anočića, večeras 28.11. u Nikšićkom pozorištu počinje XVI „Međunarodnog festivala glumca – Nikšić 2019“

Pored zagrebačkih „Kauboja“, po Odluci Tima za selekciju, u sastavu: Vojislav Krivokapić, predsjednik i članovi: Dragan B. Perović Zoran Bulajić, na festivalskom repertoaru, u konkurenciji je još pet predstava: „Kozocid“(Gradsko pozorište, Podgorica),„Isvaki put kao da je prvi“ (Kruševačko pozorište i Art tema), „Smrt i djevojka“ (Crnogorsko narodno pozorište),„Ay, Carmela“ (Sarajevski ratni teatar SARTR) i „Gospodska krv“(Nikšićko pozorište).

Tko će odsudionika ovih predstava dobiti prestižne glumačke nagrade odlučit će žiri u sastavu: redatelj Blagota Eraković, predsjednik i članovi: književnik i redatelj Mišo Korać i glumac Jovan Krivokapić. Nagrade Festivala su: Grand Prix za najbolju mušku ulogu, Grand Prix za najbolju žensku ulogu, Grand Prix za najbolju epizodnu mušku ulogu, Grand Prix za najbolju epizodnu žensku ulogu i Grand Prix za najbolji partnerski odnos na sceni. Žiri, u saglasnosti sa Savjetom Festivala, zadržava pravo dodjele i posebne – Grand Prix nagrade za najbolju kolektivnu igru.

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga