ČAK 4 NAGRADE TEATRU EXIT NA 26. FESTIVALU GLUMCA! | Teatar EXIT

Teatar EXIT

ČAK 4 NAGRADE TEATRU EXIT NA 26. FESTIVALU GLUMCA!

ČAK 4 NAGRADE TEATRU EXIT NA 26. FESTIVALU GLUMCA!

20.05.2019. 11:19

Teatar EXIT, na 26. Festivalu glumca, dobio je čak 4 nagrade, a već drugu godinu zaredom odnosi nagradu za najbolju predstavu u cjelini.

Najboljom predstavom ove godine proglašena je predstava Konstelacije Nicka Paynea u režiji Aide Bukvić u produkciji Teatra EXIT i Osječkog ljeta kulture 2018.

Prema objašnjenju članova ocjenjivačkog suda ”predstava „Konstelacije“ sjajan je spoj izuzetnog teksta Nicka Paynea duboko promišljene režije Aide Bukvić, izvrsne glumačke izvedbe Olge Pakalović i Vladimira Posavca-Tušeka. Pisac pred redateljicu i glumce postavlja zahtjevan zadatak da u nizovima kratkih scena izgrade i odigraju svoju istovremenost. S minimalnim tehničkim sredstvima, s tek nekoliko scenografskih elemenata stvoren je čitav svemir s čudesnom konstelacijom zvijezda – pčelinjaka koje određuju emotivnu i bolnu sudbinu dvoje lica Olge i Vladimira u potrazi za bliskošću i ljubavlju.”

Olgi Pakalović dodijeljena je nagrada Fabijan Šovagović za ulogu Olge u predstavi Konstelacije, a ista nagrada dodijeljena je i Filipu Križanu za ulogu sina u predstavi Susret autorice i redateljice Nine Mitrović te Siniši Popoviću za ulogu oca u istoj predstavi.

 

Odluku su donijeli članovi ocjenjivačkog suda u sastavu: Ankica Dobrić, Trpimir Jurkić i Branimir Vidić – Flika.

Ovogodišnji 26. Festival glumca održavao se od 10. svibnja u gradovima Vukovarsko – srijemske županije, a izvedeno je 17 predstava prema odabiru izbornice Mirele Brekalo Popović

Čestitamo svim nagrađenima!

 

Centar za postavke privatnosti

Google Analytics

Ne želim praćenje mojih aktivnosti na stranici.
Isključite kako bi onemogućili GA kolačiće.
Ukoliko ste dali pristanak na Demografsko i interesno praćenje korištenja stranice ovaj kolačić će vam biti serviran.

_ga