MALO BLAGO | Teatar EXIT

Teatar EXIT

MALO BLAGO

MALO BLAGO

Ova predstava trenutno nije u rasporedu igranja Teatra Exit.

Gradsko pozorište Jazavac, Banja Luka

Tekst: Elaine Murphy

Režija: Slađana Kilibarda

Igraju: Nataša Ivančević, Slađana Zrnić, Belinda Božičković

 

Scenografija i kostimografija: Dragana Purković Macan

Lektor: Nataša Kecman 

Asistentica režije: Dragana Đedović

Izbor glazbe: Slađana Kilibarda

 

Kaja je Lanina mama, Lana je Biljanina mama, a Biljana je mama MALOG BLAGA! Tri generacije žena, gdje samo najstarija ima partnera kojeg zaslužuje, a ostale dvije suočene su s borbom za normalno funkcioniranje obitelji, ali bez ”muške polovice”. Na vrlo istinit, duhovit i potresan način, svaka od njih uvodi nas u mrežu isprepletenih priča u kojima se ogleda težak položaj današnje zaposlene žene koja pokušava pomiriti karijeru, obitelj i svoje žensko biće. Priča doseže kulminaciju u trenutku kada njihov ”najvažniji” muškarac odlazi iz njihovih života, a neki ”drugi” muškarci uplovljavaju i pokušavaju nadomjestiti taj gubitak. Što je MALO BLAGO i donosi li BLAGOSTANJE u živote Kaje, Lane i Biljane, saznat ćete u ovoj toploj i duhovitoj ljudskoj priči o zajedničkom životu tri generacije žena.

(Slađana Kilibarda)

 

(…) ”Od svakodnevnih problema jedne maturantice, preko problema žene u srednjm godinama, sve do onih koji uključuju iskustvo bake u seks šopu, predstava je prepuna komičnih, ali realnih situacija u kojima se svaka žena prije ili kasnije nađe. Žene su te koje nose ovu predstavu na svojim leđima, jednako kao što i glavne glumice nose probleme svojih likova. Ne postoji ono što je za njih nepremostivo, uprkos različitim oblicima odsustava muškaraca iz njih.” (…)

(…) ”Malo blago je zaista blago u domeni jednostavnog, a zabavnog načina prenošenja poruke publici. Posredstvom humora, dopire se do svih koji gledaju, da bi se suptilno dovelo na rub suza. Šta sve žena može, a nekad i mora pretrpjeti radi svoje obitelji, statusa i sebe, saznali smo i podsjetili se svi još jednom na premijeri predstave u Jazavcu. Vještina i umijeće glumačkog talenta posebno su došli do izražaja u scenama monologa gdje glumice donose i više od samo jednog lika, stvarajući kompletan doživljaj uz pomoć svoje naracije.” (…) Sara Velaga, LOLA magazine

”Da još uvijek postoje priče koje mogu duboko ganuti i tako lijepo podsjetiti na ono iskonsko sažaljenje i suosjećanje koje nam je svima dobro poznato i koje nam svima odveć pomalo nedostaje, dokazuju tri vrsne glumice u izvedbi predstave “Malo Blago”, vođene pod redateljskom palicom Slađane Kilibarde, a po tekstu irske spisateljice Elaine Murphy.

Sada već na stalnom repertoaru kazališta Jazavac, Malo Blago je simaptična i živahna priča tri generacije: Kaje (bake), Lane (kćerke) i Biljane (unuke), u izvedbi banjalučkih glumica Nataše Ivančević, Slađane Zrnić i Belinde Božičković. Predstava ne prestaje oduševljavati prisutne iz reprize u reprizu i na kraju snažnim patosom dovesti i do suza. (…)

(…) ”Nije uzaludno gledati je i više puta, jer svaki put se osjeti ista energija. To je talent, to je umijeće – ukratko.” Srđan Ćurlić, Portal Kultura

 

14. MEĐUNARODNI FESTIVAL KOMEDIJE ”MOSTARSKA LISKA”, Mostar, BiH

  • Velika liska – Grand prix za najbolju predstavu u cjelini po ocjeni stručnog žirija
  • Velika liska – za najbolju glumicu Slađani Zrnić za ulogu Lane u predstavi Malo blago po ocjeni stručnog žirija
  • Velika liska za najbolju predstavu po ocjeni žirija medija
  • Mala liska za najbolju glumicu večeri – Nataši Ivančević