CYRANO DE BERGERAC | Teatar EXIT

Teatar EXIT

CYRANO DE BERGERAC

CYRANO DE BERGERAC

Ova predstava trenutno nije u rasporedu igranja Teatra Exit.

Akademija dramske umjetnosti, Zagreb  i Crossroads Repertory Theatre Indiana State University

PREDSTAVA SE IZVODI NA ENGLESKOM JEZIKU S HRVATSKIM TITLOVIMA

Tekst:  Edmond Rostand

Režija: Arthur Feinsod

Igraju: Brandon Wentz, Ivan Colarić, Tesa Litvan, Charles Adams, Tristan Crutchfield, Julie Dixon, Drew Hampton, Rok Juričić, Jo Reger

 

Asistenti režije: Aida Bukvić i Hrvoje Korbar

Scenografija: Kevin Nelson

Kostimografija: Jessica Becker

Oblikovanje svjetla: Michael Jackson

Oblikovanje tona: Michelle Tharp

Izrada rekvizite: Grace Munoz

Suradnja ADU Zagreb i Crossroads Repertory Theatre Indiana State University donosi slavno djelo dramske literature 19. stoljeća o slavnom pjesniku i mačevaocu Cyranu de Bergeracu. 

Cyrano, uvjeren da mu uspjeh kod žena onemogućava njegov veliki nos, pristaje svojim pjesničkim umijećem pomoći mladom i zgodnom Christianu u osvajanju prelijepe Roxanne. U što se zaljubljujemo, što je ono što nas neodoljivo privlači drugoj osobi samo su neka od vječnih pitanja nikad aktualnija u ovom našem “facebook” vremenu u kojem ruku pod ruku idu frustracije i kompleksi s esteteskom kirurgijom ili u najboljem slučaju s photoshop alatima. 

U režiji Arthura Feinsoda, profesora na Indiana State University i u klasičnom engleskom prijevodu Briana Hookera iz 1923. odmah nakon američke premijere 20. srpnja ekipa sastavljena od američkih i hrvatskih profesionalaca i studenta stiže u Zagreb na Ljetne večeri Teatra EXIT, a potom putuje za Grožnjan gdje će imati i svoje ambijentalno uprizorenje.

Hrvatski dio ekipe čine studenti glume Ivan Colarić, Rok Juričić i Tesa Litvan, student kazališne režije Hrvoje Korbar uz mentorstvo redateljice i profesorice na ADU Aide Bukvić.